Belysning, farger, møbler og gulv

De vakreste hjemmene, uavhengig av smak, er de hjemmene hvor rommene henger sammen, interiørmessig. Dette betyr ikke at alle rommene må ha like farger, men at fargene må komplementere hverandre på en eller annen måte.

Det samme gjelder for belysningen, møbler og annet. For noen så kan dette innebære at man bruker samme type stil gjennom hele huset, for andre kan det virke kaotisk med mye farger og mange forskjellige materialer.

Det er denne personlige stilen vi skal hjelpe deg å finne! Er du en person som liker mange farger, eller en som liker få farger. Liker du lys som er spesielle eller lys som er nøytrale?

Som eksperter på interiør så kan vi finne et interiør som forsterker ditt energinivå og dine positive følelser, så ditt hjem blir din borg.

Belysning er mer enn lys

Det er mange som tenker at lys kun er beregnet for å sikre at man ser godt, men dette er ikke alt. Belysning er også med på å skape stemning, rette fokus mot spesielle steder i huset eller annet.

Så det gjelder å velge riktige lys for å sikre at lyset oppfyller alle kravene. Det er flere modeller å velge mellom, i tillegg til flere farger. For i dag behøver ikke lysene å bare være hvite, farger er på vei inn igjen. Gjerne metalliske farger eller mørke farger.

Lyset kan også rettes oppover slik at det gir et stemningslys fra toppen eller det kan ha fokus nedover. Vi anbefaler alltid at man har flere forskjellige lyskilder i rom. På denne måten så har man mer fleksibilitet i forhold til å bruke lyset for å kunne skape stemming og ikke minst for å kunne gi målrettet lys til aktiviteter som lesning og jobbing.

Alle våre interiørplaner inkluderer en egen belysningsplan, inkludert hvor man bør legge inn nye lyspunkter.

Gulv

Det er mange som tar gulvet og fargene/materialet på gulvet for gitt. Men gulvet har mye å si for følelsen et rom gir og spesielt hvordan man kan knyttet de forskjellige rommene sammen.

Derfor er det viktig å se på gulvet i et større perspektiv. Vi har fokus på gulvet selv om vi bare skal pusse opp et rom. Skal vi pusse opp mange rom, så er gulvet svært viktig.

Det behøver ikke dermed å være så veldig dyrt. Vi kan gjøre mye med maling eller med tepper. I noen tilfeller vil vi anbefale å legge fliser eller parkett, men dette vil da være helt avhengig av budsjettet.

Farger

Fargevalget i hus, som ellers i livet, påvirkes av mote og hva som er ”in” det året. Vi er selvsagt opptatt av å følge trendene, men vi er også svært opptatt av å sikre at du får en fargepaleet som du trives med.

I tillegg må fargene også passe inn med møblene som er valgt. Men farger er også et av områdene hvor et par kan oppleve mest konflikt. For farger engasjerer!

Det som er viktig å huske er at farger ikke nødvendigvis betyr maling på veggene. Man kan oppnå mye ved hjelp av gardiner, bilder og lignende. Så man kan finne måter å oppfylle begges behov.

Vegg

Fargen på veggene er viktig for stemningen. Det er mange som ønsker å gå for en kraftig farge, spesielt hvis de har levd med hvite eller lyse vegger i en årrekke. Dette er også noe som i perioder er svært populært. Vi anbefaler midlertidig at man heller lager en kontrast vegg.

Med en kontrastvegg så får man lyse vegger eller ensfargede vegger stort sett over det hele. Så man har en vegg med maksimal personlighet, uten at dette overtar hele huset/rommet.

Hvite vegger behøver ikke heller være helt ensfargede, helt lyse. Det finnes mange typer tapet som har interessante detaljer. Detaljene skaper liv på veggen selv om man ikke har flere farger.

Det man må ta hensyn til når man skal utforme en fargepaleet til veggene i et hus er å se hva slags andre detaljer huset har. Hvordan er listene? Er møblene store og dominerende eller er de ensfargede=

Med store møbler så vil man ofte trives best med lyse farger på veggene. Med mindre møbler vil man ofte kunne bruke mer farger.

Tak

En rustikk stil inkluderer gjerne mye tre, også i tak. I andre stiler så vil man gjerne ha et lyst tak. Så selve fargen er ofte enkel å finne, men detaljene i taket kan gjøre mye i forhold til å gi en bedre romfølelse.

For uansett om man har et rom med høy takhøyde eller en med lav takhøyde, så vil man kunne justere inntrykket med detaljer. Et tak kan se høyere ut med tynnere lister og passende farger. Muligheten er mange og når det kommer til tak er det ofte ikke snakk om store pengesummer for å få store endringer.

Møbler

Man kan kjøpe svært dyre møbler, fra store motehus eller man kan gå for IKEA møbler. Har man barn i huset så lønner det seg sjelden å skulle kjøpe dyre møbler. Barn kan ødelegge møbler uten å mene det, og slitasjen blir ofte stor når man er en stor familie.

Derfor jobber vi mye med møbelplanen, for at den skal passe med budsjettet og med stilen. Mange har sine favorittmøbler som de vil beholde og dette er sjelden et problem. Vi inkluderer møblene i designen, men noen ganger får møblene et nytt bruksområdet.

I den detaljerte planen vil du finne en oversikt over møblene, hvor de kan kjøpes og ca. Pris.

Tekstiler

Gardiner, puter, tepper og mye annet går under det vi kaller tekstiler. Tekstilene er der hvor vi legger inn mer farger i designet. Dette er en enkel måte å tilføre ekstra farge, uten at man må binde seg til en farge.

Det er enkelt og forholdsvis rimelig å bytte ut tekstilene hvis man blir lei. Vi gir gjerne en oversikt over hvilke farger vi mener bør brukes, så kan man selv velge materialer, og de spesifikke tekstilene.